Lauri Tähkän Antero Naali teki historiaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teuvalais-vaasalainen Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtye kahmi lauantain Emma-gaalassa kolme palkintoa. Kiitospuheessaan yhtyeen vaasalainen basisti Antero Naali heitti ilmoille vaatimuksen, että Seinäjoen ja Vaasan välinen rataosuus tulisi sähköistää.

Sähköistämistä on vaadittu Vaasassa jo yli 15 vuoden ajan, mutta aina kuitenkin tuloksetta, joten Naalin vaatimukselle naureskeltiin hyväntahtoisesti niin Emma-gaalassa kuin kotikatsomoissakin.

Tuskin yhtye itsekään esitti vaatimuksensa tositarkoituksella, mutta yhtye tulikin yllättäen tehneeksi historiaa, sillä valtioneuvoston kehitysriihi myönsi vain kolme päivää myöhemmin 16 – 24 miljoonan euron varat radan sähköistämiseen. Työt aloitetaan jo ensi vuonna.

Emma-katsomossa yhtyeen vaatimuksen kuuli myös Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen fanina tunnettu päämininisteri Matti Vanhanen, mutta vielä ei ole tietoa hänen mahdollisesta roolistaan päätökseen. Lauri Tähkä teki siis lopulta sen mihin lukuisat vaasalaiset kunnanisät ja kansanedustajat eivät ole aiemmin pystyneet. Päätös ei tietenkään ole kokonaan yhtyeen ansiota, mutta epäilyttävän osuvaan aikaan se tehtiin.

Yhtyeen ensimmäinen vaatimus on nyt siis toteutettu. Yhtye vaati Emma-gaalassa myös katuvaloja eräälle teuvalaiselle kadulle. Ainakaan vielä vaatimukseen ei ilmeisesti ole suostuttu.

Lapissa kiertueella parhaillaan oleva yhtye ilmoitti eilen joutuvansa perumaan keikkansa Saariselällä sairaustapauksen vuoksi. Yhtyeen keulahahmon ääni ei kestänyt laulamista. Yhtye tutkailee tänään tilannetta kiertueen jatkamisen osalta.