Flinch-yhtyeen nimestä kiistellään oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelaisen Flinch-yhtyeen nimestä käydään pian kiistaa oikeudessa. Yhtyeen keulahahmo Ville Liimatainen kertoi Voicen haastattelussa, että hän ja yhtyeen manageri sekä levy-yhtiö ovat saaneet bändin entisiltä jäseniltä haasteen leivättömän pöydän ääreen.

Flinch-yhtye hajosi viime vuoden keväällä yhtyeen sisäisiin riitoihin. Liimatainen kuitenkin kokosi ympärilleen uudet soittajat ja yhtye jatkoi samalla nimellä, mutta uudella kokoonpanolla. Bändistä eronneet jäsenet ovat nyt sitä mieltä, että he omistavat yksinoikeuden Flinch-nimeen.

Staran saamien tietojen mukaan yhtyeen entiset jäsenet tosiaan omistavat yksinoikeuden tavaramerkkiin Flinch. Merkki on rekisteröity Juusolle, Mikolle ja Tuukalle 31. joulukuuta 2007. Yksinoikeus kattaa muiden muassa ääni- ja kuvatallenteet, bändin oheistuotteet, mainonnan, ajanvietteen ja kulttuuritoiminnat.

Rekisteröintiä on kuitenkin vastustettu väitteellä, joten tavaramerkki saa lainvoiman vasta mikäli väite myöhemmin kumotaan. Viime kädessä oikeuden yhtyeen nimeen ratkaisee tuomioistuin. Tulossa on siis varsin mielenkiintoinen tavaramerkkikiista ja uudenlainen ennakkotapaus.

Uusimmat