Tässä ovat maailman eniten tienaavat poptähdet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Musiikkibisneksen supertähtien tilipussit ovat viime vuosina vain paisuneet huolimatta levymyynnin laskusta. Erityisesti kiertueet ja jättikeikat sekä erilaiset oheistuotteet ovat tuoneet rahaa kassaan. Nyt arvostettu talouslehti Forbes on jälleen selvittänyt tähtien tulot.

Musiikkimaailman eniten tienaava supertähti oli lehden mukaan 50 Cent, joka selätti talousasioissaan jopa Beyonce Knowlesin ja Madonnan. Hiphop-tähti tienasi kesäkuun 2007 ja kesäkuun 2008 välillä peräti 150 miljoonaa dollaria. Toisena listalla oli hieman yllättäen Stingin luotsaama veteraaniyhtye The Police, jonka tulot olivat kiertueensa ansiosta samana aikana 115,8 miljoonaa.

Kolmanneksi suurimmat tulot olivat Beyonce Knowlesin miehellä, Jay-Z:llä, jonka tilipussi kasvoi 82,6 miljoonalla. Vaimo Beyonce tuli sopivasti neljäntenä 80,5 miljoonan tuloillaan. Pariskunnan yhteenlasketut tulot olivat siis vuodessa huimat 162,6 miljoonaa dollaria. Myös listan viidentenä oli yllätysnimi, sillä tuoreiden ja yhä keikkailevien tähtien rinnalla kärkikahinoissa oli edelleen mukana The Beatles, joka tuotti yhä peräti 51,6 miljoonaa dollaria vuodessa.

Koko julkkislistan ykkösenä debytoi tänä vuonna uusi nimi, kun Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling ohitti listan kestoykkösen selvästi. Rowling tienasi vuodessa 300 miljoonaa, kun Oprah Winfrey joutui jättäytymään pitkästä aikaa kakkoseksi 275 miljoonan tuloillaan. 50 Cent oli koko julkkislistan kolmonen. Viiden kärkeen mahtuivat myös televisio- ja elokuvatuottaja Jerry Bruckheimer ja saman alan Steven Spielberg.

Listan ainoa suomalainen oli formulatähti Kimi Räikkönen, joka sijoittui 44 miljoonan dollarin tuloillaan sijalle 36. Samoihin tuloihin pääsi myös Justin Timberlake. Heti Kimin takana olivat supertähdet Bruce Willis, Madonna, Celine Dion, Dr. Phil ja Ben Stiller. Madonna ansaitsi vuodessa 40 miljoonaa, eli neljä miljoonaa Räikköstä vähemmän.