Suomalainen kokkikaunotar sai oman nimikkokappaleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Firenote-yhtye on tehnyt kappaleen kokkikaunotar Sara La Fountainesta. Single Sara La Fountain jaetaan radioasemille 27. toukokuuta ilmestyvän pitkäsoiton julkaisun yhteydessä. Biisi on lähtöisin kosketinsoittaja Hammondin ja kitaristi Iskon kynästä.

– Idea Sara La Fountain -biisin tekoon syntyi niinkin simppelistä ideasta, kun himassa tuli selailtua jotain Seiskan tapaista huttulehteä johon oli kanteen printattu kyseisen mimmin foto. Heti välittömästi päässä syttyi lamppu ja tuli fiilis että noin makeasta mimmistä on pakko tehdä biisi, kertoo kosketinsoittaja Hammond biisin synnystä.

Firenote on 2004 perustettu pääkaupunkiseudulta lähtöisin oleva rock-bändi, jolla on stadionin kokoinen asenne.

– Debyyttilevy edustaa nykyaikaista näkemystä kahdeksankymmentäluvun tukkahevistä jolloin mikään ei ollut liian suurta ja mahtavaa. Levyn biisejä ei tosin tietoisesti olla yritetty tehdä mihinkään tiettyyn genreen tai muottiin, eikä biisejä sävelletty mitenkään tiettyä kokonaisuutta mielessä pitäen vaan rallit ovat muotoutuneet lopulliseen muotoonsa pidemmällä aikajanalla.

– Levy on mielestäni siinä mielessä piristävän erilainen muuhun nykytarjontaan nähden, ettei tällaista musaa enää oikein kukaan nykypäivänä tee. Firenote on sellainen kokonaisuus joka iskee väkevästi jokaiseen joka on jossain vaiheessa elinkaartaan diggaillut isoista kitaroista, tupeeratuista otsahiuksista ja tuulikoneista, kertoo solisti Ricky albumin kokonaisuudesta.

Firenote -albumin on tuottanut Erkka Korhonen ja miksannut Torsti Spoof. Albumi julkaistaan samalla viikolla myös Ruotsissa.