Pyynikki Festivaali laajenee kaksiviikkoiseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Pyynikki Festivaali laajenee kuluvana kesänä kahden viikonlopun mittaiseksi tapahtumaksi. Pyynikki Festivaalin esitykset pidetään 26. elokuuta – 5. syyskuuta.

Elo-syyskuussa pidettävän festivaalin pääesiintyjinä nähdään mm. Emma Salokoski Ensemble, Kimmo Pohjonen, J. Karjalaisen ja Veli-Matti Järvenpään Paratiisin Pojat sekä maamme suosituin lauluyhtye Rajaton. Festivaalin tämän vuoden klassisen musiikin teos on William Shakespearen tekstiin pohjautuva Kesäyön uni.

William Shakespearen tekstiin pohjautuvan Kesäyön unen musiikin on säveltänyt Felix Mendelssohn. Pyynikki Festival Orchestran 18-jäsenistä soittajakuntaa johtaa kapellimestari Jaana Haanterä. Esityksessä ovat mukana myös Tampereen yliopiston näyttelijätyön laitoksen neljännen vuosikurssin näyttelijäopiskelijat. Musiikin on sovittanut säveltäjä Jouni Kaipainen. Esityksen ohjaa ja dramatisoi ohjaaja Marika Vapaavuori.

Festivaali luottaa Pyynikin ainutlaatuiseen luontoon, valaistukseen, laadukkaaseen ohjelmistoon ja klassisen musiikin tenhoon. Viime vuonna tapahtuma oli arvostelu- ja yleisömenestys. Tänä vuonna tulee uutuutena mukaan perhepäivä, joka tarjoaa riemukkaita kokemuksia perheen pienimmille Ti-Ti Nallen tahdissa.

Festivaalin avaus keskiviikkona 26. elokuuta on jazzin juhlaa. Emma Salokoski Ensemble loihtii Pyynikin maisemaan tunnelmallisen jazz-illan. Kesäyön unen esityksiä on puolestaan kaikkiaan neljä ajalla 27. elokuuta – 3. syyskuuta. Esitysten oleellinen osa on ympäristön valaisu, ja siksi esitykset alkavatkin kello 21.00 hämärän laskeutuessa Joselininniemen ikihonkien ja Pyhäjärven maisemaan.

Lauantaina 29. elokuuta tarjolla on kansainvälisen tason kotimainen huippuvierailu: Kimmo Pohjonen on nykyään yksi Suomen kysytyimpiä esiintyjiä ulkomailla. Haitarin Jimi Hendrixiksi tituleerattu Pohjonen on valloittanut viime vuosina kuulijansa ympäri maailmaa Australiasta Kanadaan ja saapuu Pyynikille sooloprojektinsa kera.

Sunnuntai 30. elokuuta on pyhitetty perheille ja perheen pienimmille. Ti-Ti Nalle ja Tau Nalle valloittavat lapset riemukkaalla esityksellään. Päivän tuotto ohjataan SPR:n Tampereen turvakotitoiminnan kehittämiseen.

Perjantaina 4. syyskuuta Pyynikin lavalle astuu Suomen kansan suursuosikki J. Karjalainen haitarivelho Veli-Matti Järvenpään kera. Paratiisin Pojat tarjoilee kuulijoille unohtumattoman illan ameriikanrallien ja traditionaalisten sävellysten maailmaan. Pyynikki Festivaalin päättää lauantaina 5. syyskuuta lauluyhtye Rajaton.