Televisioyhtiöt riitelevät – Simpsonit katoamassa miljoonista ruuduista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on parhaillaan meneillään mielenkiintoinen kiista kahden televisioyhtiön välillä, kun Time Warner ja Fox Television vääntävät kättä rahasta. Kiistan seurauksena Fox-kanava on katoamassa kymmeniltä miljonilta katsojilta vuoden vaihtuessa ensi yönä.

Ellei kiistassa päästä sopuun, eivät New Yorkin ja Los Angelesin sekä useiden muiden alueiden Time Warnerin asiakkaat näe enää ruuduistaan Fox-kanavaa. Simpsoneiden lisäksi myös muiden muassa Super Bowl -ottelun suora lähetys on nykyisin Foxin tuotantoa. Uutistoimisto AP:n mukkaan kiistassa yritetään tänään saavuttaa edes tilapäinen ratkaisu, jotta kanava ei ainakaan vielä pimenisi.

Kiistaa käydään kustannuksista, joita Foxin pitää maksaa Time Warnerin omistaman kaapeliverkon käyttämisestä ohjelmiensa siirtämiseen. Aiemmin Fox-kanavaa jaettiin kaapeliverkossa ilmaiseksi, mutta nyt omistajakonserni News Corp. vaatii itselleen yhden dollarin maksua kuukaudessa per katsoja. Fox Television ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen kymmenien miljoonien kuukausittaisista maksuista varsinkaan nyt, kun kanavan mainosmyynti on laskenut merkittävästi.