Huonoimpien elokuvien Razzie-ehdokkaat julkistettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään Yhdysvalloissa julkistettiin Razzie-palkintojen ehdokkuudet. Kyseessä on Oscar-palkintojen vastakohta the Golden Raspberry Awards, jolla palkitaan muiden muassa huonoimpia näyttelijöitä ja huonoimpia elokuvia nyt jo 30. kerran. Voittajat julkistetaan 6. maaliskuuta, eli päivää ennen Oscar-gaalaa.

Tänä vuonna eniten ehdokkuuksia saivat Transformers: Kaatuneiden kosto ja Land Of The Lost. Molemmat ovat ehdolla seitsemässä eri kategoriassa, ja elokuvien päätähdet Megan Fox ja Will Ferrell ovat ehdolla huonoimmasta nais- sekä miespääosasta. Surkeimmista päärooleista ovat ehdolla myös Twilight – Uusikuu -elokuvan näyttelijät Robert Pattinson ja Kristen Stewart sekä All About Steve -elokuvan Sandra Bullock.

Surkeimman elokuvan Razzie-palkinnosta kisaavat myös Bullockin All About Steve, G.I. Joe: The Rise Of The Cobra sekä Robin Williamsin ja John Travoltan komedia Old Dogs. Tilanne on varsin mielenkiintoinen Sandra Bullockin osalta, sillä hänen veikataan saavan Oscar-ehdokkuuden suorituksestaan elokuvassa The Blind Side. Siinä tapauksessa neitokainen olisi samaan aikaan ehdolla sekä surkeimmasta että parhaasta roolisuorituksesta. Kukaan näyttelijä ei ole voittanut Razzie ja Oscar -palkintoja samana vuonna, ja nyt se on ainakin teoriassa mahdollista Bullockille.