Regina Spektor ja Anti-Flag Ruisrockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruisrockin uusimmat kiinnitykset ovat amerikkalainen folk-indie -artisti Regina Spektor ja samasta maasta kotoisin oleva poliittinen punkrock-yhtye Anti-Flag sekä kotimaisen vaihtoehtorockin vientitoivo Joensuu 1685. Kaikki juuri vahvistuneet esiintyjät nousevat lavalle Ruisrock-sunnuntaina.

Vuosien odotuksen jälkeen ensimmäiselle Suomen keikalleen saapuva Regina Spektor kuuluu nykypäivän tärkeimpiin naismuusikoihin. Viisi albumia julkaissut venäläissyntyinen Regina Spektor on kiertänyt The Strokesin kanssa, esiintynyt maailman suurimmilla festivaaleilla Coachellasta Glastonburyyn ja myynyt miljoonia levyjä.

Jo yli 20 vuotta sitten perustettu, melodista punkrockia soittava Anti-Flag on koko uransa ajan taistellut ihmis- ja eläinoikeuksien puolesta sekä kritisoinut voimakkaasti kapitalismia ja erityisesti Bushin aikaisten Yhdysvaltojen harjoittamaa ulkopolitiikkaa. Suuremman läpimurron yhtye saavutti Underground Network -albumilla, joka nosti Anti-Flagin hardcore-piirien suosikista myös laajempaan tunnettuuteen. Kahdella aikaisemmalla Suomen vierailullaan klubikeikat loppuun myyneen kokoonpanon yhdeksäs pitkäsoitto The People Or The Gun ilmestyi viime vuonna.