Kiina kielsi artisteilta taustanauhat – miten käy artistivieraiden?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalaiset joutuivat Pekingin taannoisten olympialaisten tiimellyksessä huonoon valoon, kun selvisi, että kisajärjestäjät huijasivat avajaisissa palkkaamalla esiintyjäksi pikkutytön, joka aukoi vain suutaan, kun kappaleen oikeasti laulanut lapsi ei ollut järjestäjien mukaan tarpeeksi kaunis.

Tilanne oli varsin nolo asian tultua julki, ja tästä syystä kiinalaiset ovat ryhtyneet varsin mielenkiintoisiin toimenpiteisiin. Iltalehden mukaan Kiinan kultuuriministeriö on nimittäin päättänyt asetuksesta, jonka perusteella kaikkien julkisten esitysten tulee olla aitoja.

Näin ollen esimerkiksi taustanauhojen käyttäminen on kiellettyä ja niiden käytöstä voidaan langettaa sakkoja. Nyt seurauksista on saatu myös käytännön esimerkkejä, kun kaksi laulajaa sai noin 5.000 euron sakot taustanauhojen käyttämisestä. Epävirallisten huhujen mukaan suurin osa nimekkäistä kiinalaistähdistä käyttäisi taustanauhoja. Jatkossa on mielenkiintoista seurata, koskeeko sama sääntö myös maassa vierailevia ulkomaisia yhtyeitä.