Muslimisivusto: South Parkin tekijöille tappotuomio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun South Park -animaatiosarjan tekijät ovat joutuneet muslimiryhmän uhkailujen kohteeksi sen jälkeen, kun sarjassa nähtiin viime viikonloppuna karhupukuun puettu profeetta Muhammed.

Hollywood Reporter -julkaisun mukaan sarjan tekijöitä, Trey Parkeria ja Matt Stonea, uhataan kuolemalla koska he loukkasivat muslimien uskonnollista johtajaa. Länsivastaisella RevolutionMuslim.com -verrkosivustolla tehdyssä uhkauksessa South Parkin tapaus rinnastettiin hollantilaisen Theo Van Goghin murhaan Amsterdamissa vuonna 2004. Hän oli tehnyt kiitellyn dokumentin naisten oloista muslimimaissa.

– Meidän pitää varoittaa Mattia ja Treyä siitä, että se mitä he tekevät on tyhmää ja ohjelmansa takia heille tulee luultavasti käymään kuin Theolle Van Goghille. Tämä ei ole uhkaus, vaan varoitus siitä todellisuudesta, joka heitä tulee todennäköisesti kohtaamaan, Al Amrikee kirjoitti Osama Bin Ladenia tukevalla verkkosivulla.

Uhkauksessa oli sanojen takeeksi mukana myös South Park -sarjan luojien työpaikkojen katuosoitteet New Yorkissa ja Kaliforniassa sekä linkki tekijöiden omistamasta lomapaikasta kertovaan juttuun, CNN uutisoi.