Pendulum : Immersion -arvostelu

Albumit · Stara.fi

Suomessakin juuri konsertoinut Pendulum on nauttinut monissa maissa kulttisuosiota jo pitkään, mutta tänä keväänä yhtye nousi viimein listoille myös Suomessa Watercolours-hittinsä myötä. Biisi on lohkaistu bändin tuoreimmalta Immersion-albumilta.

The Prodigy -klassikkoyhtyeeltä tyylilajinsa lähes pitkälti lainannut ja sitä 2000-luvun tarpeisiin muokannut Pendulum lunastaa odotukset tuoreimmalla levyllään. Albumi on tanakka paketti drum’n’bassia ja breakbeatia niiden monissa muodoissaan ja muutamaan biisiin saadaan myös hittipotkua tarttuvilla melodioilla.

Levyn aloitusraita Genesis ja siihen yhdistetty Salt In The Wounds jäävät vielä tylsäksi täytteeksi, mutta lämmittelyn jälkeen Watercolours tarjoaa todellisen hittitykityksen, jonka massiiviselle energialle yksikään tämän vuoden hiteistä ei anna vastusta. Set Me On Fire tarjoaa pienen reggae-henkisen chillailun ennen Crush-biisin tyylikästä paahtoa. Rakenteeltaan hieman poikkeava Under The Waves tarjoaa soundipuolella kasaritunnelmia.

Immunize-kappaleessa vokaaleissa vierailijana toimii Pendulumin esikuva, The Prodigy -yhtyeen keulahahmo Liam Howlett. Laiskan alun jälkeen lopulta levyn parhaimmistoa oleva biisi jyrähtää käyntiin todella jämerästi ja saa jalan liikkelle kiitettävästi. Levyn ehdottomiin huippuhetkiin lukeutuvat jäätävällä energiallaan, ysärimelodioillaan ja vokaaleillaan myös The Island Pt. I ja saman biisin Pt. II. Kakkonen jää tosin hieman tylsäksi kirkkouruistaan huolimatta. Comprachicos jää ideattomuudellaan täyteraidaksi.

Pendulum voidaan sekä tämän levyn että aikaisemman tuotannon perusteella nimetä hyvällä syyllä The Prodigyn manttelinperijäksi kaikilla osa-alueilla. Ja vieläpä esikuvansa siunauksella. Immersion on kokonaisuutena hyvä paketti, mutta ei täydellinen.

Pisteet 4/5