Disney myi Miramax-leffayhtiönsä 660 miljoonalla dollarilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdejätti The Walt Disney Co. on myynyt omistuksensa Miramax Films -leffayhtiössä 660 miljoonan dollarin kauppahintaan. Yhtiö tiedotti yrityskaupasta tänään iltapäivällä Yhdysvaltojen pörssin auettua. Disney oli yhtiön omistajana 17 vuoden ajan.

Yrityskauppa toteutui puolen vuoden tarjouskilpailun jälkeen. Sopimus syntyi viimein eilen torstaina, kun Ronald Tutorin johtama Filmyard Holding -sijoitusyhtiö osti leffayhtiön osakkeet. Yhtiö maksoi osakkeista etumaksua 40 miljoonaa dollaria ja loput kauppahinnasta sen tulee suorittaa 10. syyskuuta. Asiasta uutisoineen Hollywood Reporterin mukaan Disneyn etsi ostajaa Miramaxille pitkään, koska se ei enää sopinut perhe-elokuviin keskittyneelle viihdejätille.

– Olemme ylpeitä Miramaxin monista saavutuksista, mutta Walt Disney Studiosin tämänhetkinen strategia on keskittyä Disneyn, Pixarin ja Marvelin brändeihin liittyviin upeisiin elokuviin. Olemme iloisia, että löysimme Miramaxille, sen brändille ja upealle elokuvakatalogille uuden kodin, Disneyn johtaja Robert Iger kertoi.

Harvey ja Bob Weinsteinin vuonna 1979 perustama Miramax omistaa oikeudet yli 700 elokuvaan, joten yhtiön katalogi on erittäin arvokas. Joukossa on myös monia palkittuja teoksia. Yhtiö sai aikoinaan nimensä veljesten vanhempien, Miriamin ja Maxin nimistä. Disney osti Miramaxin vuonna 1993 yhteensä 80 miljoonan dollarin kauppahintaan.