Ennätyskallis Hobbit-elokuva saa ansaitsemansa musiikin

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Kovasti odotettu The Hobbit on parhaillaan tuotannon alkuvaiheessa oleva kaksiosainen elokuva, joka perustuu J. R. R. Tolkienin kirjaan Hobitti eli sinne ja takaisin. 500 miljonaa maksavan elokuvan ohjaa ja tuottaa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian ohjannut Peter Jackson.

Elokuva kuvausten on määrä alkaa helmikuussa 2011. Valkokankaalla osat nähdään vuonna 2012 ja 2013. Slashfilm-sivusto raportoi faneille nyt ilouutisen koskien elokuvien musiikillista antia, sillä Taru sormusten herrasta -trilogian musiikista vastannut kanadalaissäveltäjä Howard Shore kuullaan myös Hobbitissa.

Mies voitti peräti kaksi Oscaria trilogiasta, ja nyt hän kertoo tähtäävänsä yhtä laadukkaaseen musiikkiin Hobbit-elokuvissa. Myös ohjaaja Peter Jackson odottaa kuvauksien alkamista suurella innolla, vaikka niihin uhrautuukin aikaa yhteensä noin kolme vuotta. Hobitti-Bilbon seikkailu on kaiken lisäksi kallis kokonaisuus, sillä kahdelle osalle kertyy hintaa yhteensä noin 500 miljoonaa dollaria.

Hobbit ylittää summalla esimerkiksi Pirates of Caribbeanin, joka tehtiin 300 miljoonalla dollarilla. Taakse jää myös Taru Sormusten Herrasta -trilogia, sillä kyseiset kolme elokuvaa maksoivat yhteensä noin 281 miljoonaa.

Hobbitin hintaa nostavat menossa olevat lainopilliset vastoinkäymiset, joiden osapuolina ovat muun muassa MGM Films, New Line Cinema, tuottaja Peter Jackson ja ammattijärjestöt. Kirjailija JRR Tolkienin perikunta haluaa myös lisää rahaa. Ylimääräisiä kustannuksia syntyy myös 3D-tekniikan käyttämisestä.