Harry Potter olikin aikuinen – lapsiyleisö järkyttyi

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Suomalaiset Harry Potter -fanit olivat viime keskiviikkona etuoikeutettuja, sillä uusin elokuva sai ensi-iltansa Suomessa kahta päivää ennen esimerkiksi Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Samaan aikaan elokuvayhtiö taistelee elokuvan laitonta kopiota vastaan.

The Darthmouth -verkkojulkaisu toteaa elokuvan olevan nyt paljon aikaisempia osiaan aikuisempi ja julmempi. Samalla se muistuttaa innokkaita faneja siitä, että lapsuus on ohi myös heiltä. Monet lapset tuntevat Harry Potterin pienenä taikurina, mutta nyt hänen tarinoidensa mukana kasvaneet joutuvat astumaan suureen maailmaan ilman Potteria. Julkaisun mukaan yksi suurimmista aikakausista Hollywoodissa on päättymässä Pottereiden myötä.

Vuonna 2001 elokuvateattereihin ilmaantunut Harry Potter ja Viisasten kivi -elokuva imi mukaansa Harry Potterin kanssa suurinpiirtein samanikäiset katsojat. Uusin elokuva on aikaisempia elokuviaan huomattavasti traagisempi ja muiden muassa väkivaltaiset kohtaukset ovat olleet liikaa lapsiyleisölle. Elokuvan 13 vuoden ikärajan onkin todettu olevan mahdollisesti liian alhainen ja asiasta raportoi muiden muassa brittilehdistö.