Top Gear taas ongelmissa – Meksiko vaatii virallista anteeksipyyntöä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä mystisen kuljettajansa The Stigin henkilöllisyyden takia. Edellisen kuljettajan henkilöllisyys paljastui taannoin oikeuden päätöksellä, ja mies sai välittömästi potkut. Nyt ohjelma on uusissa ongelmissa.

Meksikon suurlähetystö on nimittäin esittänyt ohjelman tekijätiimille virallisen vaatimuksen anteeksipyynnöstä, koska ohjelman juontajat esittivät alatyylisiä vitsejä meksikolaisista. Juttuaiheena oli meksikolainen Mastretta MXT -auto, kun juontajakolmikko James May, Richard Hammond ja Jeremy Clarkson nimitti autoa Tortillaksi ja esitti varsin stereotypisiä letkautuksia meksikolaisista sekä maan ylpeydenaiheesta – ruoasta.

Esimerkiksi Richard Hammond totesi meksikolaisten autojen olevan meksikolaisten tavoin laiskoja, ylipainoisia, vastuuttomia ja ilmavaivaisia örkkejä, jotka nojailevat aitoihin ja nukkuvat, ja näyttävät reikäisen huovan peittämältä kaktukselta. Jeremy Clarkson komppasi ja totesi, että meksikolaiset eivät osaa tehdä ruokaa, koska kaikessa on juustoa. Tämä oli liikaa meksikon viralliselle edustajalle Britanniassa, sillä suurlähettiläs Eduardo Medina Mora vaatii nyt BBC-yhtiöltä virallista anteeksipyyntöä.