Nainen 31 päivää alastomana soutuveneessä miesten kanssa – teki maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanennätysen tekeminen vaatii yleensä monenlaisia rankkoja ponnistuksia niin henkisesti kuin fyysisestikin Nyt viiden miehen ja yhden naisen ryhmä Team Hallin on tehnyt uuden maailmanennätyksen Atlantin yli soutamisessa.

Peräti 5.556 kilometrin matka Teneriffalta Barbadokselle kaksitoistametrisellä soutuveneellä taittui 31 päivässä ja 23 tunnissa. Eilen illalla perille saapunut ryhmä rikkoi edellisen ennätyksen 20 tunnilla. Ryhmä joutui ennätystempauksessaan myös luonnonvoimien armoille, sillä kovan merenkäynnin lisäksi erilaiset haavaumat aiheuttivat päänvaivaa. Niistä selvitäkseen ryhmä päätti soutaa alastomana, jolloin haavaumat pääsivät paranemaan auringonpaisteen ja ilman yhteisvaikutuksesta.

Samalla myös ryhmän naisjäsen, Durhamin yliopiston 29-vuotias opettaja Naomi Hoogesteger, joutui viettämään kuukauden päivät alastomana miesseurassa.

– Haavaumat olivat pahoja ja ne olivat vaarassa tulehtua. Kykenimme hoitamaan niitä ainoastaan luonnon omilla avuilla, auringolla ja ilmalla. Siksi meidän täytyi soutaa alasti, mutta se oli tarpeen maailmanennätyksen rikkomiseksi. Ryhmän ainoana naisena se oli minulle hieman nolompaa kuin miehille. Näin kuukauden aikana tarpeeksi miehisiä elimiä loppuelämäkseni, Naomi Hoogesteger kertoi The Sun -lehden mukaan.