Donald Trump aikoo presidenttiehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa lähestyvät eduskuntavaalit ovat jälleen nostaneet esiin runsaasti julkkiksia, jotka toimivat vaaleissa puolueiden ääniharavina. Meillä julkkistähtiä ei ole vielä noussut presidentiksi saakka, mutta ministerin salkkuja heille on jostain syystä annettu.

Tästä tuoreena esimerkkinä on Tanja Karpela, jonka taannoisen ministerikauden tuloksena Suomeen saatiin muiden muassa kiistelty tekijänoikeuslaki Lex Karpela, jonka sisältöä eivät edes kansanedustajat ymmärtäneet. Yhdysvalloissa julkkistähdet ovat olleet jo vuosikymmeniä merkittävästi näkyvämmässä asemassa politiikassa kuin Suomessa. Esimerkiksi näyttelijä Ronald Reaganin nousu presidentiksi yllätti monet samoin kuin näyttelijä Arnold Schwarzeneggerin nousu kuvernööriksi.

Nyt perinne on saamassa mahdollisesti jatkoa, sillä liikemiehenä ja Diili-realitysarjan isäntänä toimiva Donald Trump on ensi vuonna hakeutumassa mukaan presidenttikisaan. Ehdokkuudesta on huhuttu jo kuukausia, ja nyt Trump on vahvistanut tiedot Piers Morgan Tonight -ohjelmassa.

– Rakastan tätä maata ja vihaan sitä mitä tälle maalle on parhaillaan tapahtumassa. Olemme joutuneet koko maailman pilkan kohteeksi. Emme voisi olla pahemmassa tilanteessa. Meitä ei kunnioiteta missään päin maailmaa. Kaavailen vakavissani presidenttiehdokkuutta, Donald Trump kertoi.

Lisäksi Trump paljasti olevansa huolestunut erityisesti maan ulkopolitiikasta ja suhteista Kiinaan, jota hän pitää Yhdysvaltojen talouden suurimpana vihollisena.