Netistä tutut OMG, IMHO, LOL ja BFF ovat nyt virallisesti sanoja

Ohhoh! · Stara.fi

Tekstiviestit tulivat ensimmäisiin kännyköihin vuonna 1992, ja muutamassa vuodessa niistä oli tullut merkittävä osa ihmisten kommunikaatiota. 160 merkkiin piti kuitenkin mahduttaa mahdollisimman paljon asiaa, joten käyttöön vakiintui monia lyhenteitä, kuten OMG, IMHO, LOL ja BFF.

Nämä lyhenteet ovat sittemmin siirtyneet myös verkkoviestintään. Suosittun Twitter-mikroblogin viesteihin mahtuu vain 140 merkkiä, joten lyhenteiden käyttö on jatkunut. Moni on tosin vieroksunut näitä lyhehteitä, mutta nyt ne ovat virallisesti oikeita sanoja. Oxford English Dictionary on nimittäin hyväksynyt edellä mainitut neljä lyhennettä sanakirjaansa.

Kirjan uuteen verkkopainokseen tuli mukaan runsaasti uusia sanoja, ja niiden joukossa ovat myös edellä mainitut lyhenteet. Viimeistään nyt niiden tarkoitukset kannattaa siis opetella muistamaan.