Tutkimus vahvisti: Pikainen seksisessio voi tappaa

Ohhoh! · Stara.fi

Perimätiedon mukaan äkilliset ja nopeatempoiset urheilupyrähdykset, kuten esimerkiksi juokseminen ja seksi, eivät ole hyväksi sydämelle. Nyt asiasta on saatu myös tuoretta tutkimustietoa, jonka mukaan äkillinen ruumiillinen rasitus kasvattaa merkittävästi riskiä saada sydänkohtaus.

Journal of the American Medical Association -lehdessä julkaistun Issa Dahabrehin tutkimuksen mukaan mukaan erityisesti henkilöt, jotka eivät liiku säännöllisesti, ovat vaarassa saada sydänkohtauksen, kun heidän sydämensä joutuu yllättäen raskaisiin töihin. Seksin harrastaminen on malliesimerkki tällaisesta tilanteesta.

Tutkimuksessa analysoitiin yhteensä neljäntoista tutkimuksen aineistoja ja etsittiin ruumiillisen rasituksen yhteneväisyyksiä muiden muassa seksin ja urheilun kanssa. Tulosten mukaan kovan rasituksen alla ihminen saa 3,5 kertaa todennäköisemmin sydänkohtauksen kuin muulloin. Seksiä harrastettaessa todennäköisyys oli 2,7 kertaa normaalia suurempi. Toisaalta taas säännöllinen liikunta vähensi sydänkohtauksen riskiä 30 prosenttia.