Tarkista asetuksesi: Murtovarkaat etsivät kohteita Facebook-statuksista

Ohhoh! · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on parhaimmillaan oivallinen sosiaalisen kanssakäymisen väline, mutta huolimattomasti käytettynä se voi paljastaa ulkopuolisille elämästäsi aivan liikaa. Esimerkiksi käyttäjien olinpaikan paljastuminen voi olla hyödyllistä rikollisille.

Facebookin paikkatiedon leviäminen vääriin käsiin on ollut esillä aiemminkin, mutta nyt asiasta on saatu konkreettinen esimerkki. Yhdysvalloissa New Hampshiressä on nimittäin jäänyt kiinni rikollisryhmä, joka etsi murtokohteita seuraamalla alueen asukkaiden Facebook-päivityksiä.

Asiasta kertoneen WMUR Manchesterin mukaan murtovarkaat myönsivät löytäneensä tyhjillään olevia asuntoja Facebookin avulla. Yhteensä murtovarkaat saivat jopa 200.000 dollarin saaliin yhteensä 18 eri murtovarkaudesta. Viranomaiset kehottavatkin Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden käyttäjiä Yhdysvalloissa pitämään huolen siitä, että tiedot leviävät vain halutulle ryhmälle. Sama kehotus on aiheellinen myös Suomessa.