Mika Salo ja taitolentäjä ottavat mittaa – luvassa jopa 8 G:tä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Malmin lentokentällä 2. heinäkuuta 13. elokuuta järjestettävässä Sami Kontio Challenge -lentonäytöksessä otetaan miehistä mittaa, kun Sami Kontio asettuu CAP 232 -lentokoneensa kanssa viivalle Mika Salon ja Mercedes-Benz SLS AMG -auton kanssa. Luvassa on kiihdytyskisa, jossa kokonaismatka on 1.800 metriä.

Tapahtuman päivämäärä on siirtynyt. Uusi päivä on 13. elokuuta.

Kiitotielle asetetaan kaksi ilmatolppaa, joista ensimmäisen kohdalta startataan rinta rinnan. Tästä kiihdytetään kohti toista tolppaa 900 metrin päässä, joka kierretään ennen loppukiihdytystä takaisin ensimmäiselle tolpalle, joka on maali.

– Kilpailusta tulee mielenkiintoinen, koska Mercedes-Benz SLS AMG kiihtyy 0-100km/h 3,8 sekunnissa huippunopeuden ollessa 317 km/h. Vastaavasti CAP 232 lentokone kiihtyy noin 5 sekunnissa 0-100 km/h mutta sen yltäessä 405km/h maksiminopeuteen, kertoi Kontio haasteesta.

Kiihdytyskilpailussa Mika joutuu jarruttamaan ilmatolpan kohdalla, kun taas Sami voi tiukalla 8 g:n kaarrolla kääntyä takaisin kohti maaliviivaa. Jännityksellä odotamme kumpi vie pidemmän korren; auton alkukiihdytyksen tuoma etumatka, vai lentokoneen loppukiihdytys!