DJ saa miljoonakorvaukset Black Eyed Peas -hitistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Black Eyed Peas -yhtye oli taannoin otsikoissa, kun eräs DJ syytti bändiä I Need A Freak -kappaleensa varastamisesta. Hänen mukaansa yhtye oli lainannut kappaleesta luvattomasti otteen My Humps -hittiinsä. Nyt asia on käsitelty tuomioistuimessa, joka oli miehen kanssa samaa mieltä.

Tuomioistuimen mukaan suosikkiyhtye oli ottanut omaan kappaleeseensa luvattomasti pätkän Orrin Lynn Tolliverin vuonna 1983 julkaisemasta kappaleesta. Newyorkilainen katsoi, että Tolliver oli oikeutettu saamaan 1,2 miljoonan dollarin korvaukset tekijänoikeusloukkauksesta sekä osuutensa hittikappaleen tuottamasta voitosta.

DJ oli julkaissut kappaleensa aikoinaan Sexual Harassment -artistinimellä yhdessä James McCantin kanssa. Biisi julkaistiin uudelleen vuonna 2000 kokoelmalevyllä In Da Beginning…There Was Rap, mutta Tolliver ei tuolloin ollut antanut lupaa kappaleen julkaisemiseen.

Kiistan taustalla on siis myös riita Tolliverin ja McCantin välillä, sillä kappaleen julkaisuun ja lainaamiseen olisi tarvittu myös Tolliverin lupa. Lupaa ei ollut, joten McCantilla ei ollut oikeuta myöntää Black Eyed Peasille lupaa kappaleen lainaamiseen. Sekavan tapahtumavyyhdin päätteeksi oikeus on nyt vahvistanut Tolliverin oikeudet kappaleeseensa.