Uusi-Seelanti kielsi lasten nimiä – antaisitko sinä näitä nimiä lapsillesi?

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Jos haluat nimetä lapsesi Messiaaksi tai Luciferiksi, ei kannata asua Uudessa-Seelannissa. Maan viranomaiset ovat nimittäin kieltäneet useita erikoisia nimiä. Esimerkiksi välimerkkejä sisältävät nimet ovat kiellettyjä.

Viranomaisten mukaan vanhemmat ovat nykyisin liiankin luovia keksiessään lapsilleen nimiä. Nimissä ei saa ilmetä välimerkkejä kuten pisteitä, pilkkuja tai tähtimerkkejä. Yli sata nimeä on kielletty kahden vuoden aikana. Muun muuassa Baron, Bishop, Duke, General, Judge, Justice, King, Knight ja Mr kiellettiin, koska ne muistuttavat liikaa titteleitä.

Uusi nimisäännös otettiin käyttöön sen jälkeen, kun eräs pariskunta Uudessa-Seelannissa nimesi kaksosensa Bensoniksi ja Hedgeksi kuuluisan tupakkamerkin mukaan. Myös nimet Violence ja Number 16 Bus Shelter vaikuttivat uuteen säännökseen. Eräs tyttö oli niin traumatisoitunut omasta nimestään, että hän vaihtoi sen laillisesti jo 9-vuoden ikäisenä. The Daily -lehden mukaan tytön nimi oli Talula Does the Hula From Hawaii.