Naisen sängyn alle ilmestyi 12 metrinen reikä!

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Karstivajoama on yleensä suppilon mallinen painanne, joka syntyy jos karstiluola romahtaa. Karstiluola taas on paikka, mistä maanpäällinen puro tai joki virtaa maan alle. Karstivajoamia syntyy maan pinnalle joko vähitellen tai yhtäkkiä.

Nyt guatemalalaisen naisen sängyn alle ilmestyi 12 metriä syvä vajoama tämän nukkuessa. Guatemalalaisen lähiön asukkaat kuulivat kovan pamauksen keskellä yötä ja luulivat, että jonkun asukkaan keittiön kaasupullo oli räjähtänyt. Aamun valjetessa, asukkaat kuitenkin huomasivat, että syvä karstivajoama oli ilmestynyt yhden asukkaan sängyn alle.

– Luulimme aluksi, että jonkun koti räjähti tai kadulla tapahtui kolari. Naapurini kuitenkin sanoi, että ääni kuului huoneistostani ja etsittyämme syytä, löysimme reiän sänkyni alta, nainen kertoi.

12-metrinen vajoama oli kuitenkin pieni verrattuna vuonna 2007 Guatemalassa romahtaneeseen 100 metriä syvään vajoamaan, joka imaisi itseensä useita taloja ja tappoi kolme ihmistä. Daily Mail -lehden mukaan myös vuonna 2010 samalle alueelle ilmestyi 18-metrinen reikä, joka veti mukanaan kolmekerroksisen talon.

Guatemalan kaupungissa Väli-Amerikassa asuu noin 13 miljoonaa ihmistä. Guatemala on rakennettu vulkaanisen maaperän päälle ja on erityisen altistunut karstivajoamille. Myös Guatemalan rankkojen vesisateiden ja heikon viemäröintisysteemin on sanottu altistavan vajoamille.