Wow, tällaista menoa nähdään lauantain lentonäytöksessä Malmilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Malmin lentokentällä ensi lauantaina 13. elokuuta järjestettävässä Sami Kontio Challenge -lentonäytöksessä nähdään ilmailua koko perheelle. Maailmanluokan taitolentäjä Kontio esittelee päivän aikana myös omia taitojaan.

Tapahtumassa otetaan miehistä mittaa, kun Sami Kontio asettuu CAP 232 -lentokoneensa kanssa viivalle Mika Salon ja Mercedes-Benz SLS AMG -auton kanssa. Kiitotielle asetetaan kaksi ilmatolppaa, joista ensimmäisen kohdalta startataan rinta rinnan. Tästä kiihdytetään kohti toista tolppaa 900 metrin päässä, joka kierretään ennen loppukiihdytystä takaisin ensimmäiselle tolpalle, joka on maali.

– Kilpailusta tulee mielenkiintoinen, koska Mercedes-Benz SLS AMG kiihtyy 0-100km/h 3,8 sekunnissa huippunopeuden ollessa 317 km/h. Vastaavasti CAP 232 lentokone kiihtyy noin 5 sekunnissa 0-100 km/h mutta sen yltäessä 405km/h maksiminopeuteen, kertoi Kontio haasteesta.

Kiihdytyskilpailussa Mika joutuu jarruttamaan ilmatolpan kohdalla, kun taas Sami voi tiukalla 8 g:n kaarrolla kääntyä takaisin kohti maaliviivaa. Jännityksellä odotamme kumpi vie pidemmän korren; auton alkukiihdytyksen tuoma etumatka, vai lentokoneen loppukiihdytys.

Uusimmat