Poikaystävä ei kertonut herpeksestä – tuomittiin vankilaan

Ohhoh! · Neea Jokinen

Sukupuolitautien kertomatta jättäminen voi passittaa vastuuttoman seksikumppanin jopa kaltereiden taakse. Nyt eräässä tapauksessa Keski-Englannin Northamptonshiren oikeus passitti 28-vuotiaan David Goldingin vankilaan, koska tämä ei kertonut sukupuolitaudistaan tyttöystävälle.

Liikenteenohjaajana työskennellyt Goldin osoitti epäkunnioitusta ja vastuuttomuutta tyttöystäväänsä kohtaan, koska ei kertonut herpes-sukupuolitaudistaan. 24-vuotias Cara Scott kertoi ettei silloinen poikaystävänsä puhunut sanallakaan herpeksestään. Mail Online -sivuston mukaan tyttöystävällä todettiinkin olevan herpes pian seurustelun alkamisen jälkeen.

Tuomari Michael Fowlerin mielestä Golding ansaitsi rangaistuksen vastuuttomuudestaan. Tuomari kertoi tapauksen olevan erityisen ilkeä, koska Golding oli parisuhteessa. Fowlerin mielestä kyseistä tapausta pystyttiin vertaamaan jopa petokseen. Poikaystävä kiisti kuitenkin kaikki syytteet ja kertoi ettei tiennyt sukupuolitaudistaan.

Herpes voi puhjeta välittömästi tai olla oireettomana vuosien ajan. Herpes-virus yhdityksen edustajan Nigel Scottin mielestä Goldingin tuomio oli tyrmistyttävä. Hänen mielestään tapausta olisi voinut verrata lasten vesirokkoepidemioihin.

– Orastavan vesirokonkin voi tartuttaa kaveriinsa huomaamattaan, Scott kertoi Mail Online -sivuston mukaan.

Uusimmat