Televisiotähti jäi koukkuun yskänlääkkeeseen

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Maailmalla suurta menestystä niittäneen Glee-hittisarjan tähti Jane Lynch esittää sarjassa cheerleader-valmentaja Sue Sylvesteriä. Yhdysvaltalainen 51-vuotias näyttelijätär elää avoimesti lesbona ja avioitui pitkäaikaisen kumppaninsa Lara Embryn kanssa vuonna 2010.

Nyt kriitikoiden ylistämä komedienne paljasti uudessa Happy Accidents -kirjassaan olleensa riippuvainen yskänlääkkeeseen. Lynch kertoi lopettaneensa alkoholinkäytön 31-vuotiaana, koska hän pelkäsi jäävänsä riippuvaiseksi juomisesta. Hän kuitenkin jatkoi riippuvaisuuttaan toisella tavalla.

– Söin järjettömiä määriä suklaajäätelöä lopettamisen jälkeen. Tarvitsin päivittäisen sokerimääräni, jonka sain ennen oluenjuonnista. Join myös aina yskänlääkettä ennen nukkumaanmenoa, Lynch kertoi Radar Online -sivustolle.

Näyttelijätär myönsi olleensa jatkuvasti surullinen ja onneton ollessaan riippuvainen kylmään lääkkeeseen. Hän kertoi jääneensä aineeseen koukkuun asuessaan 10 kuukauden ajan New Yorkissa tähdittäessään The Real Live Brady Brunch -sarjaa.

Glee on humoristista ihmissuhdedraamaa, mutta sen suurin viehätys on musiikissa. Sarjassa kuullaan lukuisia unohtumattomia cover-versioita tutuista hiteistä. Glee herättää eloon muiden muassa Madonnan, Aretha Franklinin, Aerosmithin, Lady Gagan, Billy Joelin, Amy Winehousen, Kissin, Olivia Newton-Johnin, Barbra Streisandin, AC/DC:n, Cyndi Lauperin ja Rihannan hittejä.

Uusimmat