Pepe Deluxe tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalais-ruotsalainen Pepe Deluxe -yhtye on viettänyt viime vuosina hieman hiljaiseloa, mutta nyt yhtye on taas aktivoitunut. Yhtyeen uusi levy Queen Of The Wave julkaistaan tammikuussa 2012. Nyt levyltä lohkaistaan singlenä kappale The Storm.

Kappaleessa kuoron, harpun, modulaarisyntetisaattorin ja kokonaisen orkesterin muodostamaa musiikillista taideteosta maustetaan Teppo Mäkysen soittamalla Fisher Price -henkisellä lasten rumpusetillä. Yhtye kommentoi musiikkiaan seuraavasti.

– Thunderbirds-teema kohtaa samurain soittamassa surfmusiikkia. Syvää hulluutta ja liioiteltuja kitararäjähdyksiä kietoutumassa tarttuviin melodioihin. Tätä kaikkea ja paljon muuta, Pepe Deluxe kuvailee.

Stara tapasi yhtyeen viimeksi vuonna 2008, kun he olivat juuri olleet valloittamassa Britanniaa.

– Me oltiin viime reissulla BBC6:n suorassa lähetyksessä ja ne kysyivät, että mitäs te tänne tulitte, et mikä meininki ja me sanottiin, että tultiin tänne treenaamaan, ku meil on keikkoja Suomessa. Ne ajatteli, et joko noi on tosi tyhmiä tai tosi arrogantteja, tarinoi James Spectrum kertoi Staralle.

Pepe Deluxe on Jari Salon alias James Spectrumin ja multi-instrumentalisti Paul Malmströmin luomus. Kyseessä ei ole pelkästään yhtye, vaan kolleektiivi ystäviä, sisältäen muusikoita rocktähdistä oopperalaulajiin, näyttelijöitä, graafisia suunnitelijoita ja jopa yhden elektroniikkaneron.