Suomen Ilotulitus Oy: Aamulehden esittämät rikosväitteet perättömiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelainen Aamulehti uutisoi eilen etusivullaan näyttävästi tapauksesta, jossa se väitti Suomen Ilotulitus Oy:n syyllistyneen vakavaan rikokseen. Uutisointi perustui lehden suorittamiin ammattikäyttöön tarkoitettujen voimakkaiden ilotulitteiden koeostoihin, joiden kohteena oli kuitenkin kokonaan toinen yritys, Räjäytyskaksikko Oy.

– Aamulehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan vyyhtiin on sotkeutunut Suomen suurin ilotulitteiden maahantuoja ja tukkukauppias Suomen Ilotulitus Oy, Aamulehti syyttää.

Suomen Ilotulitus Oy on nyt julkaissut tiedotteen, jossa se sanoutuu irti Aamulehden väittämistä. Tiedotteen mukaan Räjäytyskaksikko Oy:llä on oikeus varastoida räjähteitä ja sillä on täydet lailliset valtuudet tarjota, ampua ja toteuttaa alueellaan ilotulitusnäytöksiä ammattituotteilla.

– Suomen Ilotulitus Oy:n rooli tapahtuneessa on puolestaan rajoittunut ilotulitteiden täysin asianmukaiseen myyntiin ja toimitukseen Räjäytyskaksikko Oy:lle. Suomen Ilotulitus Oy on pyytänyt virheellisten tietojen oikaisemista Aamulehdessä sekä muissa medioissa, jotka ovat uutisoineet tapauksesta Aamulehden uutisen perusteella, Suomen Ilotulitus Oy:n tiedotteessa todetaan.

Aamulehti ei ole julkaissut oikaisua tai korjausta.

Ylöjärven poliisin komisario Erkki Walinen vahvisti tänään Staralle, että asiassa on käynnistetty esitutkinta. Mahdollisia osapuolia ei ole siten vielä selvitetty.

– Esitutkinnassa selvitetään ensin asianosaiset ja heidän asemansa. Siinä voi vähän aikaa mennä, komisario Erkki Walinen kertoi Staralle.

Lukijoiden luottamus Aamulehteen puolueettoman tiedon välittäjänä on horjunut tänä vuonna useita kertoja. Tuoreessa muistissa on erityisesti Blockfestin tapaus, jossa lehti julkaisi useita vakavia väitteitä, jotka osoittautuivat myöhemmin perättömiksi. Lehti ei suostunut kuitenkaan korjaamaan uutisointia eikä julkaisemaan asiasta oikaisua. Tapaus sai paljon näkyvyyttä erityisesti sosiaalisessa mediassa.