Uusi iPhone 4S yhtä heikko kuin edeltäjänsä

Digi Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa iPhone 4 -puhelimensa suunnitteluvirheiden merkeissä. Laitteessa on useita virheitä, joita on käsitelty kuluttajavirastossa saakka. Virasto on esimerkiksi katsonut, että laitteen voi palauttaa kauppaan, mikäli kuluttajalle ei ole kerrottu ettei sitä saa käyttää pakkasella. Takuu nimittäin raukeaa käytettäessä sitä pakkasessa.

Jo viime kesänä julkisuuteen tulivat iPhonen antenniongelmat, joiden takia puhelut ja datayhteydet katkeilevat kun puhelinta pidetään kädessä. Pian tämän jälkeen maailmalta alkoi tulla raportteja, joiden mukaan laitteen lasi hajosi jo pienestäkin pudotuksesta tai kolahduksesta.

Noloin suunnitteluvirhe onkin tapahtunut iPhonen lasipinnoissa, jotka hajoavat erittäin helposti pienestäkin pudotuksesta, eivätkä edes Applen omat suojakuoret kykene suojaamaan laitetta. Varsinainen ongelma on ollut lasin ja teräksen heikko yhteispeli. Kesällä Economic Daily News uutisoi, että Apple olisi saanut ongelman korjattua vaihtamalla teräksen alumiiniin. Nyt on kuitenkin selvinnyt, että uusi iPhone 4S ei ole yhtään sen kestävämpi kuin edeltäjänsä. Se selviää oheisella testivideolla, jossa Apple hävisi pudotustestin murskalukemin Samsungin uutuuslaitteelle.

Tämä iPhone 4 -laite putosi puhelimen mukana toimitettujen Applen suojakuorien kanssa kulma edellä lattialle noin 40 sentin korkeudelta. Laite ei siis pudonnut lasi edellä.