Vaarallinen trendi ”kännireksia” leviää opiskelijoiden keskuudessa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan opiskelijoiden keskuudessa on leviämässä vaarallinen trendi ”kännireksia”. Kyseessä on ilmiö, jossa nuoret säästävät rahaa alkoholiin jättämällä aterioita väliin. Etenkin naisopiskelijoiden keskuudessa kännireksia on yleisempää.

Missourin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan trendi on levinnyt jo 16 prosenttiin koulun opiskelijoista. Kännireksikot välttelevät ruokaa, jotta he tulisivat nopeammin ja helpommin humalaan. Sen jälkeen etenkin naispuoliset kännireksikot oksentavat juomansa alkoholin, jotta he saisivat pudotettua painoaan.

Sosiaalityöntekijä Victoria Osbournen mukaan kännireksia aiheuttaa pitkällä syötöllä pahoja syömishäiriöitä ja riippuvuusongelmia. Trendin aiheuttamia oireita ovat myös muun muuassa keskittymishäiriöt ja päätöskyvyn heikentyminen. Myös riski väkivaltaisuuteen ja alkoholimyrkytykseen kasvaa.

– On todella häiritsevää ja naurettavaa luopua ruoasta alkoholin takia. Toivottavasti nämä opiskelijat ymmärtävät pian, ettei nälässä kituminen ja kännissä oleminen tuota hyvänolon tunnetta, Deborah Dunham kirjoitti Blisstree-sivustolla.

Asian tultua ilmi, eräs 22-vuotias texasilainen opiskelija myönsi olevansa kännireksikko. Hän kertoi yksityiskohtaisesti kokemuksistaan. Hän kertoi muun muuassa ettei aio lopettaa trendiään, koska se pitää hänet hoikassa kunnossa. Naisopiskelija kertoi ruoasta irtautumisen olleen helppoa, koska kaikki hänen kaverinsakin harrastivat kännireksiaa.

– Olen tehnyt kännireksiaa jo neljän vuoden ajan ja olen vielä terve ja laiha. Se oli osa dieettiäni yliopistossa ja en aio lopettaa sitä vähään aikaan, opiskelija paljasti ABC-televisiokanavalle.