Hittipeli Grand Theft Auto tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto on saamassa jälleen jatkoa. Eilen maailmalla uutisoitiin pelifanien iloksi, että ensimmäinen maistiainen peliuutuudesta näkee päivävalon 2. marraskuuta.

Pelisarjan suosiosta kertoo jotain se, että vuonna 2009 Microsoft maksoi pelisarjan luoneelle Rockstarille 50 miljoonaa dollaria saadakseen tehdä yksinoikeudella lisäosia suosikkipeliin. Kumpikaan osapuoli ei ole kuitenkaan vahvistanut kauppasummaa. Pelin väkivaltaisuuden takia Thaimaa kielsi sen kokonaan vuonna 2008.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.