Tältä uusi Grand Theft Auto V näyttää – maistiainen julki

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen suosituimpien konsolipelien kärkikaartiin lukeutuva Grand Theft Auto saa pian jälleen jatkoa. Viime viikolla maailmalla uutisoitiin pelifanien iloksi, että ensimmäinen maistiainen peliuutuudesta näkee päivävalon 2. marraskuuta.

Näin lopulta tapahtuikin, ja nyt video on julkaistu. Hittipelin uusi versio sijoittuu tällä kertaa tunnettuihin maisemiiin Los Angelesissa ja Hollywoodissa. Pelimaailmassa alue tunnetaan kuitenkin nimellä Vinewood.

Pelisarjan suosiosta kertoo jotain se, että vuonna 2009 Microsoft maksoi pelisarjan luoneelle Rockstarille 50 miljoonaa dollaria saadakseen tehdä yksinoikeudella lisäosia suosikkipeliin. Kumpikaan osapuoli ei ole kuitenkaan vahvistanut kauppasummaa. Pelin väkivaltaisuuden takia Thaimaa kielsi sen kokonaan vuonna 2008.

Toukokuussa 2008 julkaistu Grand Theft Auto -pelisarjan neljäs osa tuotti ensimmäisellä viikollaan yli 500 miljoonaa dollaria. Pelin tuotantokulut olivat Rockstarin mukaan noin 100 miljoonaa dollaria, joten päivässä peli tuotti riihikuivaa rahaa 260 miljoonaa ja viikossa 400 miljoonaa dollaria.