Koirankakka tuottaa puhdasta kultaa Taiwanissa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Koiransa jätösten kerääminen esimerkiksi taajama-alueilla ja puistoissa kuuluu jokaisen koiranulkoiluttajan perusvelvollisuuksiin. Lemmikin ulosteiden jättäminen kadunvarteen aiheuttaakin nykyään paheksuvia katseita ohikulkijoiden keskuudessa.

Nyt Taiwanissa New Taipein kaupungissa on meneillään erikoinen kampanja liittyen koirankakkaan. Kaupungin asukkaita on nimittäin houkuteltu keräämään koirien ulosteita rahapalkinnon avulla. Koirankakkaa keränneet asukkaat voivat voittaa äänestyksessä 1.620 arvoisen kultaharkon.

Järjestelmä käynnistettiin elokuussa, ja siitä saakka yli 4.000 asukasta on kerännyt tähän mennessä 14.000 pussia koiran jätöksiä. Kaupungin ympäristösuojelun edustaja Lai Lien-Chueh kertoi, että kilpailu on ollut ennennäkemätön menestys. Kaupungin kaduilla liikkuu myös ”kakkapartioita”, jotka vartioivat koiranulkoiluttajien toimia.