Kaksipäinen vauva syntyi Brasiliassa: ”Äiti imettää molempia suita”

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Tänä vuonna Kiinan Setsuanin provinssissa syntyi tyttövauva, jolla oli kaksi päätä, mutta vain yksi vartalo. Harvinaisia siamilaisia kaksosia ei voitu erottaa toisistaan, koska he jakoivat samoja elimiä. Nyt Brasiliassa on tullut ilmi samanlainen tapaus.

25-vuotias brasilialainen äiti on nimittäin juuri synnyttänyt poikavauvan, jolla on kaksi päätä. Sairaalan mukaan pienokaisella on kuitenkin vain yksi sydän. 4,5 kiloinen vauva syntyi täysin terveenä keisarileikkauksen avulla.

Poikavauvan päiden kerrottiin olevan täysin kehittyneitä. Kolmen lapsen äiti sai tietää lapsensa erikoisuudesta vain hetkeä ennen synnytystä. Kaksipäisyys nimittäin selvisi, kun lääkärit ottivat röngtenkuvia odottavasta äidistä ennen synnytyksen aloittamista.

– Lääkäri ottivat röngtenkuvia ja huomasivat, että vauvalla on kaksi päätä. Normaali synnytys olisi ollut riski, joten päädyimme keisarileikkaukseen, sairaalan johtaja Claudionor Assis de Vasconcelos kertoi O Povo -lehdelle.

Äiti ei kuitenkaan ole moksiskaan siitä, että hänen neljännellä lapsellaan on kaksi päätä. Sairaalan mukaan äiti ei nimittäin vaikuttanut lainkaan kauhistuneelta, kun hän näki kaksipäisen poikavauvansa ensimmäisen kerran. Onnellinen äiti imettää poikansa molempia suita ja odottaa parhaillaan sairaalassa, että pääsee lapsensa kanssa kotiin.