Paljastuskirja väittää: John Lennonilla oli bulimia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

The Beatles -yhtye kuuluu pophistorian legendaarisimpiin nimiin. Nyt uusi kirja on paljastanut tietoja yhtyeen viettämästä rock’n’roll -elämästä. Kirjan kirjoittaja, rock-piireissä liikkunut Debra Sharon Davis, väittää rokkari John Lennonin sairastaneen viimeisinä vuosinaan bulimiaa.

Davisin mukaan Lennon rakasti syömistä, mutta inhosi kylläisenä olemisen tunnetta, jonka vuoksi pakotti itsensä usein oksentamaan syömänsä ruoat. Traagisesti ammuttu Beatles-tähti nautti myös naisen mukaan oudoista ruokayhdistelmistä kuten Rice Krispies -muroista ja jäätelöstä. On yleisessä tiedossa, että Lennonin paino heitteli suurimman Beatlemanian aikaan paljon.

40-vuotiaana kuollut laulaja on noussut yhdeksi rocktaivaan ikoneista. Lennon tunnetaan omaperäisenä musiikintekijänä, joka kannatti rauhanaatteita. Hän oli sir Paul McCartneyn ohella The Beatlesin keulahahmo. Mies muistetaan erikoisesta suhteestaan japanilaissyntyiseen avantgarde-taiteilija Yoko Onoon, jonka kanssa hän myös teki musiikkia yhdessä. Yoko Onon ja Lennonin romanssin sanotaan vaikuttaneen The Beatles -yhtyeen hajoamiseen.