Koulupoikien 100 vuotta vanha pilailu paljastui

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vanha sanonta väittää, että pojat ovat aina poikia. Nyt on löytynyt todisteita sille, että lausuma ei ole aivan tuulesta temmattu. Britanniassa on nimittäin paljastunut 100 vanha koulupoikien pila.

Devonista, Pyhän Annen kappelista, on löytynyt joukkio paperilennokkeja, joiden oletetaan liittyvän koulupoikien pilailuun, sillä kirkoissa ja kouluissa lennokit olivat kiellettyjä. Lennokit löytyivät, kun kappelia alettiin kunnostaa. Kappelin isännöitsijä Peter Doel on löydöksestä haltioissaan.

– Tällaiset löydökset tuovat elämän takaisin rakennukseen. Ei näin upeita esineitä näe joka päivä. Lapset ovat jopa käyttäneet kynien osia saadakseen lennokin etuosalle painoa, kertoo Peter Doel Daily Mail -sivustolle.

Erikoista tapauksessa on, että isännöitsijä vitsaili päivää ennen löydöstä Facebookissa paperilennokeista. Mies kirjoitti toivovansa, että satavuotias paperilennokki löytyisi kappelin uumenista. Hän saikin niitä nyt kokonaisen kasan.

Miehen mukaan lapset ovat luultavasti tehneet lennokit heittääkseen niillä ihmisiä. Hän arvioi lennokeiden olevan ainakin 100 vuotta vanhoja. Kappelin raunioista on löydetty myös vanhoja saviliuskeesta tehtyjä kyniä ja latinankielisiä koulutehtäviä.