15-vuotias teinityttö raskaana – koulu nöyryytti ja erotti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kouluissa ei välttämättä suhtauduta teiniraskauksiin kovinkaan kannustavasti. Koulun henkilökunta ei kuitenkaan saisi syrjiä oppilasta raskauden vuoksi. Nyt Yhdysvalloissa on sattunut tapaus, jossa opettajat nöyryyttivät 15-vuotiasta koulussa julkisesti raskauden takia.

Uudesta Meksikosta kotoisin oleva Shantelle Hicks yritti salata raskauttaan niin pitkälle kuin mahdollista. Kun koulu sai tietää, se ei reagoinut odotetulla asiaan hienotunteisesti. Ensin koulu erotti tytön ja kun se ei ollut laillisesti oikein, he ottivat tytön pitkin hampain takaisin.

Lopulta teinityttö pakotettiin tulemaan esiin koko koulun edessä ja kestämään julkinen nöyryytys, kun henkilökunta julisti koko koulun kuullen hänen olevan raskaana.

– He tekivät minusta ”huonon esimerkin” koko koulun edessä. En halunnut kaikkien tietävän raskaudestani. Sen jälkeen kaikki lapset vain tuijottivat minua, kertoo Shantelle Hicks Daily Mail -sivustolle.

Lapsen jo synnyttänyt Hicks on nyt haastanut Wingaten yläasteen oikeuteen näiden syrjivästä käytöksestä. Shantellen äiti, Vicky Hicks, sanoo tyttärensä ansaitsevan vähintäänkin anteeksipyynnön koululta tämän törkeästä käytöksestä. Koulu on kiistänyt kaikki syytökset täysin.

Uusimmat