Miehellä kymmenen aivokasvainta – tuntematon auttaja maksoi hoidot

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vaikeista tilanteista selviää joskus ihmeellisilläkin tavoilla. Silloin tällöin tavalliset ihmiset löytävät itsestään hyväntekijän ja auttavat kanssaihmisensä pois pulasta. Eräs tällainen sydäntä lämmittävä tapaus on käynyt sairaalle miehelle, jolla oli 10 aivokasvainta.

Tuntematon auttaja nimittäin maksoi miehen syöpälääkkeen, jotka maksavat yhteensä 40.000 euroa vuodessa. Sairas Glenn Cunningham kärsii harvinaisesta aivosyövän muodosta. Cunningham piti viimeisenä mahdollisuutenaan Avastin-nimistä lääkeainetta, jota käytetään pari kertaa kuukaudessa.

Mies tuli kuuluisaksi aloitettuaan oman rahankeräämiskampanjan, kun hän ei saanut hoitoon rahoitusta viranomaisilta. Viranomaisten mukaan ei ollut olemassa kunnollisia todisteita siitä, että ihmeaineena pidetty lääke tuhoaisi kaikki hänen 10 kasvainta hänen aivoissaan.

Cunninghamin kampanja herätti Kenny Vickersin ja hänen vaimonsa Melodyn huomion. Pariskunta ei tuntenut Cunninghamia entuudestaan, mutta hänen tarinansa kosketti heitä niin paljon, että he antoivat miehelle tämän tarvitsemat rahat.

– En tiedä mitä sanoa. En olisi ikinä uskonut, että maailmasta löytyy näin anteliaita ihmisiä. Sitä on vaikea ymmärtää. Emme voi kiittää heitä tarpeeksi tästä avusta, kertoo Cunnighamin puoliso Yasmin Malik Agencies-uutistoimistolle.