Ympärileikkauksesta löytyi yllättävä terveysvaikutus

Ohhoh! · Stara.fi

Miesten ympärileikkauksesta on puhuttu julkisuudessa huomattavasti vähemmän kuin naisen vastaavasta, koska terveysvaikutukset eroavat toisistaan huimasti. Tytöt voivat jopa menehtyi operaatioon joko heti tai myöhemmin synnytyksessä.

Nyt miesten ympärileikkauksesta on löytynyt yllättävä terveysvaikutus. Tuoreessa tutkimuksessa oli mukana 3.399 miestä, ja sen mukaan ennen ensimmäistä yhdyntää ympärileikatuilla miehillä on tilastollisesti 15 prosenttia pienempi todennäköisyys sairastua eturauhasen syöpään.

Tutkimustulosten mukaan esinahan poistaminen voi vaikuttaa ehkäisevästi myös monien muiden sairauksien syntyyn. Eturauhassyöpä on esimerkiksi Yhdysvalloissa miesten yleisin syöpä. Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että ympärileikkaus vähentää myös riskiä saada herpes-tartunta.