Stig : Ryyppy -arvostelu

Singlet · Stara.fi

Suosittu suomalainen hiphop-tähti Stig Dogg, nykyisin pelkkä Stig, kuullaan parhaillaan Yön polte -yhtyeen uudella hittisinglellä Tyttö sinä olet meritähti, joka on yksi tämän hetken suosituimmista kotimaisista hiteistä. Nyt mies julkaisee myös uuden soolosinglen.

Ryyppy-niminen kappale on soundeiltaan countryhenkinen kokonaisuus, jonka lyriikat kietoutuvat vahvasti perisuomalaiseen juhlakulttuuriin ja silkkaan alkoholin nauttimiseen. Viime vuosina samaa kaavaa ovat käyttäneet menestyksekkäästi myös esimerkiksi Petri Nygård ja Paleface. Lyriikat ovat hyvinkin yksinkertaiset ja jopa tylsät, mutta vetoavat varmasti sellaisenaan bilekansaan.

Tällä kertaa biisistä on julkaistu kaksi versiota. Alkuperäinen radioversio on jäänyt soundillisesti turhan ponnettomaksi kokonaisuudeksi. Sen sijaan Hevoshullu Remix tarjoaa puolestaan samaan yhteyteen suoran housebiitin, jonka ansiosta kappale nousee siivilleen. Versioista nimenomaan Hevoshullu tuleekin olemaan bilekansan mahdollinen suosikki.

Tässä on siis potentiaalinen yhteislauluhitti alkaneen kevään ja tulevan kesän bileisiin. Single olisi tosin saanut kerralla todella lentävän lähdön, mikäli se olisi julkaistu jo kuukautta aiemmin sopivasti Lapin after ski -sesongin kynnyksellä. Nyt kappale kuitenkin myöhästyi tästä lähdöstä. Kevättä on kuitenkin vielä jäljellä.

Pisteet 3/5