ÄLÄ sano näitä asioita itkevälle naiselle

Lifestyle · Neea Jokinen

Moni mies on varmasti joskus lohduttanut itkevää tyttöystäväänsä tai tarjonnut kumppanilleen olkapäätä, johon vuodattaa kyyneleet. Suurin osa naisista toivoo myös kuulevansa mieheltä lohdutuksen sanoja. Nyt Mademan-sivusto on eritellyt lauseita, joita ei kannata sanoa itkevälle naiselle.

Kyynelillä huonoa oloaan purkaavalle naiselle ei kannata koskaan sanoa ”anna asian olla”. Kehotus voi nimittäin tuntua naisesta loukkaavalta ja välinpitämättömältä. Tunteensa purkaava nainen voikin kyseisen lausahduksen kuultuaa laukoa miehelle suorat sanat. Itkevälle naiselle ei kannata myöskään sanoa lausetta ”asiat voisivat olla pahemminkin”.

Itkuinen ja silmänsä kyynelillä turvottanut nainen ei myöskään halua kuulla mieslohduttajaltaan ”tiedän, miltä sinusta tuntuu” -lausetta. Hormoneilla hyrräävä nainen ei nimittäin usko miehen kommenttia, sillä kovin moni miehistä ei ymmärrä, miltä naisesta tuntuu esimerkiksi epäonnistuneen laihdutusyrityksen jälkeen.

”Onko sinulla kuukautiset?” -kysymystä ei myöskään kannata sanoa itkuiselle naiselle. Mies nimittäin koskettaa kepillä jäätä, jos hän alkaa pohtimaan itkevän naisen edessä tämän kuukautiskiertoa ja siitä johtuvia itkukohtauksia. Lisäksi kyyneleitä vuodattava nainen voi järkyttyä kahta kauheammin, jos mies käskee naista lopettamaan itkemisen.