Hiphop-legenda Ice Cube esiintyy Blockfesteillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain länsirannikon rap-legenda Ice Cube saapuu ensi kesänä Suomeen ja Tampereelle. Huippusuosittu hiphop-tähti esiintyy Tampereella 17. – 18. elokuuta järjestettävän Blockfest-tapahtumassa perjantaina 17. elokuuta.

Los Angelesin pahamaineisessa South Centralissa kasvanut Ice Cube, eli O’Shea Jackson, tuli alunperin tunnetuksi gangsta rap -pioneeriryhmä N.W.A.:n jäsenenä. Muita ryhmässä vaikuttaneita hahmoja olivat muun muassa Dr. Dre ja Eazy-E. Vuonna 1988 julkaistu Straight Outta Compton mullisti hiphop-kulttuurin antaen sille uuden suunnan. Levyä pidetäänkin yhtenä gangsta rapin kulmakivistä.

Sisäisten erimielisyyksien jälkeen Ice Cube erosi ryhmästä ja aloitti oman soolouransa klassikon asemaan nousseella pitkäsoitolla AmeriKKKa’s Most Wanted. Hän on toiminut myös Westside Connection -kokoonpanossa. Vuonna 2006 julkaistu Ice Cuben Laugh Now, Cry Later -albumi rikkoi kultalevyrajan yli 500.000 kappaleen myynnillä. Artisti tunnetaan myös näyttelijänä, ohjaajana ja elokuvatuottajana. Hänen elokuvistaan tunnetuimpia ovat kulttiklassikot Boyz n the Hood ja Friday.

Viisivuotias Blockfest tuo lavalle myös kovatasoisen kattauksen kotimaisia artisteja. Perjantain annista vastaavat Asa, Eevil Stö & DJ Kridlokk, Juju, Paleface, Perhosveitsi-Heikki & Lika-Ari, SMC Lähiörotat sekä Ruger Hauer. Lisäksi Pakkahuoneella kuullaan perjantaina Felix Zengerin beatboxausta ja reggaeta suoraan listaykköseksi albumillaan nousseen Jukka Pojan toimesta. Lauantain ohjelmistoon lukeutuvat Cheek, Elokuu, Gracias feat. Noah Kin, JVG, Karri Koira, Mikael Gabriel, Raappana ja Ruudolf. Kesän ainoa Rähinä Live ottaa paikkansa Fintelligensin johdolla edellisten vuosien tapaan lauantaina.

Edellisinä vuosina tapahtuma on ollut jo ennakkoon loppuunmyyty. Blockfestin juhlavuoden liput ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Tiketissä sekä valikoiduissa erikoisliikkeissä.