Lastenohjelman tähti huumepäissään kuvauksissa: ”Marihuanaa kuin aamiaismuroja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tähtien huumeiden käytöstä uutisoidaan silloin tällöin. Välillä näyttelijät ja artistit hakevat tukea esiintymiselleen huumaavista aineista. Nyt brittiläisen takavuosien lastenohjelman tähti Rick Jones on paljastanut televisio-ohjelman kulisseissa tapahtuneen villin huumeiden käytön.

Britanniassa huippusuosiossa 1970-luvulla ollut Play School -ohjelma on nyt joutunut huonoon valoon sen tähden kertomien totuuksien vuoksi. 75-vuotias näyttelijä paljasti nimittäin The Sun -lehdelle, että lastenohjelmaa tehtiin huumeiden vaikutuksen alaisena.

– Huumeet olivat tuolloin osa kulttuuria, ehdottomasti. Teimme ohjelmaa huumepäissämme, vedin marihuanaa kuin aamiaismuroja, kertoo Rick Jones haastattelussa.

Jones pistää sarjan näyttelijäkastin käytöksen sen tuottajan BBC:n syyksi ja kertoo tuotantoyhtiön olleen tuona aikana hyvin liberaali. Miehen mukaan sisäpiiriin pääseminen tarkoitti tiimille kaikenlaisten soveliaisuussääntöjen unohtamista. Sarjan kasti leikki muun muassa hävyyttömyyksiä ohjelman nukkehahmoilla ja laittoi niitä huumepäissään härskeihin asentoihin.