Alkoholin kulutus kääntyi Suomessa laskuun – ilman lakimuutosta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen suomalaiset seurasivat paikoin jopa tyrmistyneenä Yleisradion Känni-iltaa, jossa käytiin kiivasta keskustelua suomalaisesta alkoholilainsäädännöstä. Osa keskustelijoista, ministeri Päivi Räsänen etunenässä, haluaa rajoittaa alkoholin myyntiä ja ravintoloiden aukioloa lailla.

Tänään Taloussanomat uutisoi Valviran tuoreesta tutkimuksesta, jonka tuloksia viranomaiset eivät ole jostain syystä julkistaneet lainkaan tiedotteella. Puhdasta alkoholia myytiin nimittäin tammi-maaliskuussa 2,2 prosenttia vähennän kuin aiemmin.

Tuloksista vaikenemisen syy on mahdollisesti juuri se, että tilaston mukaan alkoholin kulutus on Suomessa kääntynyt laskuun jo ilman lakimuutostakin. Tähän saakka sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL että Valvira ovat aktiivisesti tiedottaneet tuloksista silloin kun alkoholin kulutus on ollut kasvussa. Taloussanomien mukaan Valvira väittää, ettei tuore tilasto ole vertailukelpoinen pääsiäisen sijainnin takia.