Richard Hammond aiheutti skandaalin – syytetään rasismista

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman suosituimman autoalan televisio-ohjelman Top Gearin juontaja Richard Hammond oli otsikoissa vuonna 2006 jouduttuaan rajuun onnettomuuteen. 507 kilometrin tuntivauhdissa kolaroinut mies on sittemmin kuntoutunut täysin. Nyt mies on kohauttanut kolumnillaan.

Brittilehti Daily Mail kertoo Hammondin aiheuttaneesta mielipahasta, jonka keskiössä on juontajan Top Gear -lehteen kirjoittama kolumni. 42-vuotias televisiokasvo kirjoitti tämän kuukauden lehteen Land Rover -autostaan ja siihen käyttämistään rahasummista. Tekstissä mies kuvailee itseään yleisesti irlantilaisista kiertolaisista negatiivisessa mielessä käytettävällä pikey-termillä.

Tämä on nyt saanut irlantilaisista kiertolaisista koostuvan ryhmän raivostumaan. Irish Traveller Movement in Britain -liikkeen edustajan mukaan pikey-termi on loukkaavuudeltaan samaa tasoa afroamerikkalaisista käytettävän n*****i-sanan kanssa. Juontajalta vaaditaankin pikaista anteeksipyytöä, vaikka hän käyttikin termiä kuvaamaan itseään.

Erittäin suosittu Top Gear on aikaisemminkin joutunut rasismisyytösten keskiöön. Viime vuonna ohjelman juontajakolmikko Hammond, James May ja Jeremy Clarkson suututtivat meksikolaiset pahanpäiväisesti vihjailemalla heitä muun muassa laiskoiksi, ylipainoisiksi ja vastuuttomiksi. Selkkauksen seurauksena ohjelmaa esittävä BBC joutui esittämään Meksikon Britannian suurlähettiläälle henkilökohtaisen anteeksipyynnön.

Uusimmat