Timi Lexikon : Tää kesä -arvostelu

Singlet · Jocka Träskbäck

Suomalainen hiphop-musiikki on ollut kovassa huudossa jo yli kymmenen vuoden ajan, ja genren suosio on vuosi vuodelta vain noussut. Yksi genren lupaavimmista bubbling under -tähtiä on ollut jo pitkään Timi Lexikon, joka tekee ehkä tänä vuonnna viimein varsinaisen läpimurtonsa.

Timi Lexikon julkaisi maaliskuussa upean singlensä Moon kuu, joka saa nyt kesäisen seuraajan. 11. kesäkuuta julkaistava Tää kesä on miehen tulevan toisen albumin toinen singlelohkaisu. Se ei kuitenkaan onnistu yhtä hienosti kuin edeltäjänsä Moon kuu.

Tää kesä on leppoisa kesärallatus, jonka soundipuolella nojataan tavallista raikkaampiin synafiiliksiin. Melodiat ovat yksinkertaisen selkeitä ja semisti tarttuvia. Biisin koukku löytyy tällä kertaa kertosäkeen vokaalien sijaan kertsin synamelodiasta, joka tarttuu ensikuulemalta.

Kappaleen taustalla alusta saakka kuultavan synasoundin huojuminen kuitenkin ärsyttää, sillä se ei kuulu lainkaan joukkoon. Biisin myötä huojuminen jää onneksi ajoittain muun tavaran peittoon, mutta koko kappaleen kestävänä se onnistuu siitä huolimatta heikentämään merkittävästi biisin kokonaiskuvaa. Ilman huojuntaa lopputulos olisi huomattavan paljon parempi.

Biisi voisi olla potentiaalinen kesähitti, mutta siihen sen eväät tuskin riittävät ainakaan ilman massiivista radio- ja klubisoittoa.

Pisteet 3/5