Nolouden huippu: Koulun päättötodistuksessa yllättävä painovirhepaholainen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä Suomessa ja muualla maailmassa on juhlittu miljoonia valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia. Eräästä amerikkalaisesta koulusta valmistuneet saivat keskimääräistä enemmän ihmeteltävää saadessaan päättötodistuksen käteensä.

Nevadassa sijaitsevan Spring Creek High School -koulun päättötodistuksessa oli määrä lukea ”graduation”, mutta sen sijaan siinä lukikin yllättäen ”graduataion”. Sama virhe oli painettuna kaikkiin yli kahteensataan asiakirjaan.

Paperit oli tilassa saltlakecityläisestä Jostens-yrityksestä, jossa virhe oli ilmeisesti tapahtunut. Koulun rehtori Keith Walz kertoi asiasta raportoineelle Elko Daily Free Press -lehdelle, että koulu on tilannut päättötodistuksista korjatut versiot, jotka toimitetaan myöhemmin oppilaille. Koulu ei myöskään joudu maksamaan lisätilauksestaan. Painoyritykselle mokasta tuli 15.500 dollarin lisälasku.