Arkeologit tekivät merkittävän löydön Kiinassa – terrakotta-armeija kasvoi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi Kiinan tunnetuimmista nähtävyyksistä ja arkeologisista löydöistä on Shaanxin maakunnassa oleva tuhansia vuosia vanha terrakotta-armeija. Paikalta on kaivettu maasta jo 8.000 sotilaan patsaat, joista jokainen on eri näköinen. Nyt arkeologit ovat jälleen tehneet yllättävän löydön.

Daily Telegraph raportoi tänään, että kiinalaiset arkeologit ovat löytäneet jälleen uusia terrakotta-sotilaita. Tuoreimmissa kaivauksissa tästä Unescon maailmanperintökohteesta löytyi nimittäin 120 uutta täysikokoista miesfiguuria. Sotilailta löydettiin muun muassa rumpuja ja dramaattisesti maalattuja kilpiä.

Sotilaat tehtiin Qin-dynastian aikana suojelemaan maan ensimmäisen keisarin hautaa. Nyt meneillään olevat kolmannet kaivaukset aloitettiin alueella vuonna 2009. Edelliset tehtiin vuosina 1974 ja 1985. Nykyisten kaivausten uskotaan kestävän vielä kolmen vuoden ajan.