Kesän erikoisin menopeli: Brittiperhe liikkuu kameleilla

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kameleita ollaan totuttu näkemään muun muassa arabimaiden lisäksi esimerkiksi eläinpuistoissa. Erään brittikylän asukkaat saavatkin siis hieraista silmiään, sillä siellä erään perheen voi nähdä silloin tällöin käyskentelemässä kaupungilla kuuden kamelinsa kera.

Daily Mail kertoo Idlicoten kylästä Warwickshiressä, jossa Rebecca ja Joseph Fossett asustelevat kahden lapsensa ja kuuden kamelinsa kanssa. Perheen lemmikit Ruby, Sahara, Sophia, Kokoso, Kazak ja Veneta ovat kuitenkin erikoinen näky sateisessa Englannissa. Eläinrakkaat Joseph ja Rebeccaovat ainoita koko Britanniassa, jotka omistavat laumallisen normaalisti aavikoilla asustelevia eksoottisia otuksia.

Rebecca ja Joseph käyttävät kulkupelejään kaikkeen aina kaupassa käymisestä lasten koulumatkoihin. Pariskunnan mukaan kamelit ovat kuin perheenjäseniä, vaikka ne vaativatkin erittäin paljon huolenpitoa. 10.000 puntaa jokaisesta kamelista pulittanut perhe joutuukin ostaamaan eläimille ruoaksi vuosittain 400 paalia heinää ja tuhansia litroja vettä. Kamelien ruokavalioon kuuluvat sokerijuurikkaat, ohra sekä kaura.

Erikoinen innostus kameleihin sai alkunsa Rebeccan lapsuudesta, sillä hän kasvoi sirkuspiireissä. Pariskunnan mukaan kylän asukkaat ovat ottaneet eläimet lämpimästi vastaan. Nyt Rebecca ja Joseph ovatkin muuttaneet ihmisten mielenkiinnon eksoottisia otuksia kohtaan rahalliseksi hyödyksi, sillä he vuokraavat kameleitaan juhliin, tapahtumiin ja raveihin.